Agenda

Masterclass onder leiding van K. Schippers

Agenda

K. Schippers is van 24 september tot 19 november Writer in residence in Brussel. In dat kader geeft Schippers voor studenten en andere lezers een gastlezing over zijn verzameld werk, en nodigt het publiek daarbij uit actief te participeren. Een unieke kans om samen teksten te lezen en te becommentariëren, begeleid door een vooraanstaand auteur uit Nederland.

K. Schippers (Amsterdam, 1936) is schrijver, dichter, essayist en kunstcriticus. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat bestaat uit romans, poëzie, essays, verhalen & beschouwingen, en een enkel kinderboek. Al vroeg werd hij bekend door het literaire tijdschrift Barbarber, dat hij in 1958 samen met J. Bernlef en G. Brands oprichtte. Hij introduceerde de readymade als poëzievorm. Van het cultureel tijdschrift Hollands Diep, dat van 1975 tot 1977 bestond, was hij een van de oprichters en eerste redacteuren.

Zijn werk is uitgebreid gelauwerd. Voor zijn poëzie ontving hij in 1996 de P.C. Hooftprijs. Een jaar later kreeg hij de Pierre Bayle-Prijs voor zijn kunstkritieken. Zijn roman Poeder en wind (1996) werd genomineerd voor de Generale Bank Literatuurprijs; de roman Waar was je nou (2005) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en groeide uit tot een bestseller. Zijn recentste titel, De bruid van Marcel Duchamp, werd lovend ontvangen.

Passa Porta nodigt buitenlandse auteurs uit voor een verblijf van twee maanden in het Huis van de Literatuur te Brussel of op het Vlaamse platteland. De schrijver in recidence wordt hiermee de mogelijkheid geboden te werken aan een manuscript en vertrouwd te raken met de Vlaams/Belgische cultuur en literatuur.

Masterclass
Do. 15 november 2012
Aanvang: 20.00 uur

Reserveren
€ 5 / 4

Foto auteur: R. Fossen