Agenda

Nominaties Anna Bijns Prijs 2009

Gisteravond zijn tijdens de live-uitzending van Kunststof (radio 1) de nominaties voor de Anna Bijns Prijs 2009 bekend gemaakt! In alfabetische volgorde van de auteurs:

Situaties van Eva Gerlach (De Arbeidersers)
Koerikoeloem van Tjitske Jansen (Podium)
Alles is nieuw van Esther Jansma (De Arbeiderspers)

De jury van de Anna Bijns Prijs 2009 bestaat uit Anna Enquist, Jaap Goedegebuure, Marja Pruis, Mustafa Stitou en staat onder voorzitterschap van Fleur Speet, tevens voorzitter van de Anna Bijns Stichting.

Op 15 november 2009 wordt de prijs voor de dertiende keer officieel en persoonlijk uitgereikt in De Balie in Amsterdam. Voorafgaande aan deze prijsuitreiking wordt de winnaar in oktober via de media bekend gemaakt.

De Anna Bijns Prijs wordt om de twee jaar afwisselend toegekend aan proza en poëzie, geschreven door een vrouw. Dit jaar wordt de prijs van 10.000 euro en een beeldje van de kunstenaar Eric Don toegekend aan poëzie verschenen tussen 1 januari 2005 en 31 december 2008.

In 2005 ontving Anneke Brassinga de prijs voor haar bundel Timiditeiten, in 2007 kreeg Wanda Reisel de prijs toegekend voor haar roman Witte liefde.

Het nominatierapport vindt u vanaf 16 september op: www.annabijnsprijs.nl

Hoofdsponsor van de Anna Bijns Prijs 2009 is het SNS Reaal. Daarnaast sponsort ook het Bert Schierbeek Fonds de prijs, net als vorig jaar. (Persbericht Anna Bijns Prijs)