Agenda

Onze tijd vraagt om reflectie

Zondag 19 februari gaat Daan Heerma van Voss in gesprek met o.a. Charlotte Mutsaers (schrijver) en Jonas Staal (kunstenaar). Centraal in deze Salon staat de rol van kunst bij de ontwikkeling van individu en samenleving. Laten we ons tegenwoordig niet te makkelijk verzadigen door DWDD, Facebook en De vliegeraar? Is er nog wel genoeg tijd en ruimte voor inspiratie, confrontatie, verwondering, verbeelding of reflectie? Wie laat zich nog verrijken door Oorlog en VredeJane Eyre of de Boeken der kleine zielen?

De Salon is een initiatief van journalisten Floor Milikowski en Evelien Hoekstra en collega Pieter de Stefano. ‘In deze tijden van snelheid en scoringsdrift hebben zij behoefte aan inhoud, diepgang en mooie verhalen.’

De Salons worden in samenwerking met De Groene Amsterdammer, Felix Meritis en de VSNU georganiseerd. Later dit jaar (18/3 en 22/4) vinden nog een derde en vierde Salon plaats: Salon 3 gaat over het leven in twee werelden: de digitale en de echte. Salon 4 staat in het teken van de elite.

Zondag 19 februari 2012
Felix Meritis: Keizersgracht 324, Shaffyzaal
Aanvang: 15.00 uur (tot 17.00 uur)
Toegang: € 8,-

Illustrator Milo maakt live-tekeningen.