Agenda

Opening theaterseizoen Perdu 17 september – De Lezer

Perdu is een literaire stichting die aandacht besteedt aan nieuwe ontwikkelingen in proza en poëzie, aan de avant-garde literatuur van de twintigste eeuw en aan de grensgebieden tussen literatuur en andere artistieke disciplines. Waarbij het vooral gaat om aspecten van de literatuur die elders onderbelicht blijven.
Bij de opening van het theaterseizoen van Perdu raken de dichteressen Miek Zwamborn en Anneke Brassinga in gesprek in Het omgekeerde dichtersgesprek.

 

De Lezer  is een serie vraaggesprekken met een wonderlijke interviewformule waarin geen dichtersgesprek hetzelfde is. Het is een interview tussen een dichter en een geoefend lezer met het opmerkelijke verschil dat bij een gangbaar vraaggesprek de dichter de vragen beantwoordt, het nu de dichter zelf is die de lezer interviewt over zijn eigen werk. Dat levert verrassende, soms broeierige en zeker ongelooflijke gesprekken op met een verrassend poeticaal resultaat.

In deze aflevering interviewen dichter en kunstenaar Miek Zwamborn (1974) en dichter Anneke Brassinga (1948) elkaar en zijn zij opeenvolgend lezer en schrijver.

De bundels Het krieken van sepia (2008) van Miek Zwamborn en Ontij (2010) van Anneke Brassinga vormen het onderwerp van gesprek.

In het pand van Perdu aan de Kloveniersburchgracht vindt u tevens een unieke boekhandel. De enige winkel van Amsterdam die uitsluitend poëzie verkoopt. Hier vindt u – naast een goed geassorteerde poëziecollectie – uitgaven van kleine uitgeverijen, een ruim aanbod van literaire tijdschriften, studies over poëzie, een klein antiquariaat en diverse poëziecuriosa zoals ansichtkaarten, posters en miniatuurboekjes. Kortom; smullen voor de poëzieliefhebber.
Hoogstwaarschijnlijk kunt u hier de dichtbundels van de twee dichteressen aanschaffen.

Poëzieboekhandel Perdu openingstijden:
maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur
zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en tijdens ‘de Avonden’.

 

Vrijdag 17 september
Aanvang: 20:30
Zaal open: 20:00
Entree: 10 euro / 5 euro
met vrienden-, studenten- of stadspas
RESERVEREN kan hier.

Stichting Perdu
Kloveniersburgwal 86 Amsterdam
www.perdu.nl
bereikbaarheid: http://www.perdu.nl/index.cfm?page=21