Agenda

Perdu: 19 april De Vorlesebühne

Zondag 19 april, 14 uur in Perdu, Amsterdam. Entree: 5 euro

Met: Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Maaike Haneveld, Marein Baas, Caroline Kramer, Bert Vanger e.a.

Het wemelt in dit land van poëzie, de korte proza lijdt een weggemoffeld en onderdrukt bestaan. Wij willen een stempel gaan ontwikkelen, een kleine stempel die wij samen op dit landje kunnen drukken. Er moet iets anders.

In Berlijn zijn de wekelijkse Vorlesebühnen, vaste kleine groepjes van mannelijke dertigers of veertigers die afwisselend op een literair-grappige manier over hun alledaagse ellende vertellen, een erg populair fenomeen. Wij hebben van het fenomeen Vorlesebühne een Nederlandse variant verzonnen. Geen mannelijke dominantie en geen voorspelbare humor, wel kort proza en een afkeer van poëzie, wel ook schrijvers die van zichzelf een personage durven te maken en u dat voor willen lezen. En net als in Berlijn ook tussendoor eens een vreemd liedje, een theater-tekstje, een hoorspelletje, een kleine vreemde soap.

Sinds oktober 2008 is de Vorlesebühne een maandelijks verschijnsel in Nederland, elke derde zaterdag van de maand om 20.00 uur in de Utrechtse houtzaagmolen ‘De Ster’, elke derde zondag om 14 uur in het Amsterdamse literair theater ‘Perdu’. (Perdu)