Agenda

Poëzieblad Awater eigen podium tijdens Woordnacht

Toch nog even over Woordnacht, dat jaarlijkse literatuurfestival te Rotterdam dat na jaren met een tweede editie komt. Dit literatuurfestival geeft ruimte aan zestig Nederlandstalige schrijvers, dichters en performers die tijdens één avond en tot ver na middernacht literatuur zullen spelen, voordragen, het erover hebben, debatteren, acteren en interviewen.

En wist u dat het grootse Poëzieblad van Nederland, Awater daar een eigen podium heeft waar zij haar oktobereditie presenteert met een programma over prijswinnende dichters, interviews en voordrachten? Waarbij onder meer aanwezig zullen zijn: Andy Fierens, Eva Gerlach, Maarten van der Graaff, Hester Knibbe, Els Moors en Dichter des Vaderlands Anne Vegter? En dat er een  beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, dus reserveren aanbevolen is? Daarom toch nog even over Woordnacht want het zou jammer zijn als u het mist.

Merijn Schipper spreekt met dichters, die al eens een prijs wonnen, over de betekenis van prijzen en het effect op hun carrières. Waarbij de interviews afgewisseld zullen worden met performances.

Dat zullen zijn:

Micha Hamel, componeerde voor amateurs en professionals, voor koren, ensembles, orkesten en vele theaterproducties. Hij publiceerde vier dichtbundels en is werkzaam als musicus, programmeur, schrijver en onderzoeker.

Merijn Schipper, hoofdredacteur van Awater, boekverkoper en recensent voor o.m. De Poëziekrant, De Boekenkrant en 8weekly.

Andy Fierens, Vlaams dichter, performer, cartoonist en bekend om zijn hilarische teksten. Ontving de Herman de Coninckprijs en is frontman van de literaire trashgroep Andy and the Androids.

Els Moors, Vlaams dichter en prozaschrijver. Haar poëzie werd bekroond met de Herman de Coninckprijs en de J.C. Bloempoëzieprijs.

Maarten van der Graaff, schrijft proza en poëzie, won de C. Buddingh-prijs 2014 en is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

 

Kijk voor het complete programma en podia op  www.woordnacht.nl.
Koop hier online je passe-partout of koop Woordnachttickets rechtstreeks aan de kassa van:

  • Boekhandel Donner, Coolsingel 119
  • Boekhandel v/h Van Gennep, Oude Binnenweg 131-B
  • Galerie Christian Ouwens, Eendrachtsweg 20

 

 

8 oktober 2016
Aanvang: 20.15
Arminius Zalen: Bovenzaal
Rotterdam