Agenda

Poeziefestival 'Dichters in de Prinsentuin 2013'

Agenda

Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin in Groningen presenteert van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 juli haar eerste internationale editie. Onder de noemer Land der Horizonten: dichters uit Hanzeland worden de eens zo nauwe banden met de Hanze weer aangehaald. Het publiek wordt een poëtische reis belooft langs de uitgestrekte kusten van de Noord- en de Oostzee. Het openingsfeest vindt plaats op woensdag 24 juli in De Puddingfabriek.

Op het binnenplein van deze bakstenen fabriek aan het spoor zullen Daniel Holth en Sarah Bosetti hun stand up poetry ten gehore brengen. Kijk op www.depudding.nl/prinsentuin voor een voorproefje. Dit jaar is er voor het eerst een kinderprogramma georganiseerd. Terwijl ouders zich tegoed doen aan poëzie kunnen de kinderen zich donderdag 25 juli vermaken met het doorlopende kinderpoëzieprogramma op het Letterveld in de Prinsentuin.  

Het centrale programma in de Prinsentuin, op donderdag- en vrijdagmiddag, kent grotendeels de vertrouwde opzet: de voordrachten op het theeveld en in de loofgangen wisselen elkaar af. Al wandelend of loom in het gras liggend is er gelegenheid naar de verschillende dichters te luisteren. Dit jaar komen de dichters uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland, Polen, Denemarken en Estland. Vertalers zorgen ervoor dat de buitenlandse dichters ook te verstaan zijn.

Er zullen meer dan zestig dichters optreden waaronder: Mischa Driessen, Obe Akema, Sarah Bosetti, Gerd Constapel, Serge van Duijnhoven, Evy van Eynde, Julia Fiedorczuk, Helene Gelens, Wouter Godijn, Tsjitske Jansen, Bernke Klein Zandvoort, Gerry van der Linden, Erik Lindner, Tim Pardijs en Mustafa Stitou.

Het volledige programma staat op www.dichtersindeprinsentuin.nl.