Agenda

Presentatie Terras#09 – Brussel

Terras en de Brakke Grond presenteren het literair en muzikaal programma De stad is een misverstand. Tijdens een figuurlijke stadstour wordt er gestart in Brussel en geëindigd in ‘Brussel’, de stad als fenomeen. Met bijdragen van onder meer Els Moors, Ivo Victoria, Tonnus Oosterhoff en muziek van Stadt.

Figuurlijke stadswandeling
Brussel is complex, niet alleen door zijn meertaligheid, ook door de stad zelf, de structuur ervan. Waarom zijn er zoveel zones, randen, overgangsgebieden? Het werd gevraagd aan kenners, bewoners en oud-bewoners, habitués, immigranten en emigranten. Vaak bleven ze het antwoord schuldig. In het negende nummer van literair tijdschrift Terras, verandert Brussel langzaam in ‘Brussel’ en raakt de bezoeker verzeild in de ondergrondse, op straat, in de huizen en kelders.

Tijdens de avond wordt er een figuurlijke stadswandeling met Miek Zwamborn als stadsgids en presentator gemaakt.
Daan Wesselman leidt deze stadswandeling in, Ivo Victoria vertelt over de rol van een stad in een leven, Els Moors brengt met haar gedichten een bezoek aan de rosse buurt, Jan Baeke dicht over het vervoer in de stad, Tonnus Oosterhoff is chef van dienst op het station en Bernke Klein-Zandvoort vertelt over toeristen en de mensen op straat. Stadt is de stadsmuziek waarbij af en toe wordt stil gestaan.

 

Tickets

19 februari 2016
Aanvang: 20.30
De Brakke Grond - Rode zaal
Amsterdam