Agenda

Salon Saffier – Literaire wandeling over C.C.S. Crone

Over En hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg:

‘Zijn werk beslaat niet meer dan 150 pagina’s, toch zag de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone (1914-1951) kans met dit kleine oeuvre de literaire geschiedenis in te gaan als degene die zo herkenbaar geschreven heeft over het Utrecht van de jaren dertig. Utrechtse locaties spelen in zijn verhalen dan ook een belangrijke rol: wel zo’n 120 keer wordt verwezen naar pleinen, straten en stegen, met name in de oude binnenstad. Maar waar werd Crone geboren, ging hij op school, waar woonde, werkte, schreef en situeerde hij zijn verhalen? Dat alles onthult Marijke van Dorst tijdens een wandeling, terwijl acteur Boris van den Wijngaard toepasselijke fragmenten uit het werk van Crone voordraagt.

C.C.S. (Kees) Crone’s verzameld proza verscheen in 1947 onder de titel De schuiftrompet. De in de bundel opgenomen teksten – 3 novellen en 10 korte verhalen ? werden voor het eerst gepubliceerd in de periode 1936-1940. De schuiftrompet werd meerdere malen herdrukt.’

Marijke van Dorst is een kenner van literatuur uit vroeger tijden en oprichter/artistiek leider van Salon Saffier sinds 1995. Zij bereidt een programma en publicatie voor over C.C.S. Crone.

Boris van den Wijngaard maakt theatervoorstellingen rondom het werk van schrijvers uit de wereldliteratuur. Vertolkte eerder de poëzie tijdens de Awater/Nijhoffwandeling van Salon Saffier.

En hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg wordt georganiseerd door Salon Saffier, een intiem initiatief voor literatuur, theater en muziek en wordt wegens grote belangstelling herhaald op zondag 17 oktober 2010 (11.00 ? ca 12.30uur) . Maximaal aantal wandelaars: 20. Start wandeling bij Oudkerkhof 26. Toegang: € 7,50 , reserveren noodzakelijk.

» reserveer voor deze voorstelling