Agenda

Schwob, ofwel de beste onbekende boeken uit de wereldliteratuur

Literair truffel zoeken

Agenda

Drie internationaal vermaarde auteurs Grunberg, Grøndahl en Chrissopoulos presenteren komende woensdagavond hun Geheimtips uit de literatuur: Arnon Grunberg, Jens Christian Grøndahl uit Denemarken en Christos Chrissopoulos uit Griekenland gaan in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) in gesprek met Margot Dijkgraaf over boeken die volgens hen herontdekt moeten worden.

Arnon Grunberg vertelt over Marek Hłasko, een grote inspiratiebron voor zijn werk. Dat de Poolse schrijver dezelfde voornaam draagt als Grunbergs pseudoniem Marek van der Jagt is natuurlijk geen toeval. Begin 2015 komt bij Athenaeum-Polak & Van Gennep de tot op heden onvertaalde novelle Bekeerd in Jaffa uit, samen met De tweede hondendood.

Bepalend voor het schrijverschap van de Deense schrijver Jens Christian Grøndahl is de roman van Knud Sønderby, To Mennesker mødes (Twee mensen ontmoeten elkaar) uit 1932. Hij zal vertellen waarom deze roman zo belangrijk is geweest voor hem en voor iedereen zou moeten zijn.

De Griekse auteur Christos Chrissopoulos gaat in op de in 1965 verschenen roman Το σπίτι μου (Mijn huis) van zijn landgenote Melpo Axiote. Chrissopoulos. Hij betoogt waarom Melpo Axiote, die een zeer avontuurlijk bestaan leidde, internationale bekendheid verdient.

Schwob-avond in de OBA

Wo. 29 oktober
Aanvang: 20:00 uur

De avond zal gedeeltelijk in het Engels zijn. Reserveren kan op de website van www.spui25.nl
Zijn er vergeten boeken die u altijd bij zijn gebleven en die absoluut weer verkrijgbaar zouden moeten zijn? Laat uw tip achter op deze website!