Agenda

'SLAU ontvangt' 7 maart Jan Siebelink, Ted van Lieshout, Rudi Wester

De SLAU organiseert op 7 maart als voorproefje op de Boekenweek een avond die in het teken staat van Vriendschap (en andere ongemakken). Mieke van der Weij gaat in gesprek met Jan Siebelink, Ted van Lieshout en Rudi Wester, die allen recentelijk een nieuwe roman publiceerden waarin vriendschap op een of andere manier centraal staat.

Van Jan Siebelink verscheen onlangs de roman Oscar. In een interview met De Boekenkrant zei Siebelink altijd verzot te zijn geweest op de noodlottragedies van Racine: ‘Die tragedies kun je in één zinnetje samenvatten, en over dat ene zinnetje gaat het allemaal. Zoals in dit verhaal: Oscar verliest zijn geliefde aan zijn beste vriend, dit moet consequenties hebben. Welke dat zijn, dat vertelt het verhaal.’

De eerste roman voor volwassenen van Ted van Lieshout Mijn meneer, verscheen begin februari 2012 en zorgde in nog geen maand tijd voor meer aandacht en controverse dan zijn gehele kinderboekenoeuvre deed. Op de dag van verschijning was een tweede druk al in voorbereiding, een dag later moest de oplage van die druk verhoogd worden. Mijn meneer is een deels autobiografische roman over de vriendschap tussen de elfjarige Tedje en een man van in de dertig die eindigt in seksueel misbruik.

Rudi Wester was directeur van het Institut Neérlandais en daarvoor van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds. In februari 2012 verscheen haar debuutroman Vriendinnen van vroeger. Vrouwen van nu. Wester voert vijf vrouwen op uit ‘gereformeerde nesten’ die elkaar jaarlijks de maat nemen tijdens een weekend in een landhuis. Aan de hand van tafelgesprekken met de betrokkenen, schreef Rudi Wester het verhaal van een vriendinnenclub door dik en dun.

De presentatie is in handen van Mieke van der Weij, onder andere bekend van de TROS Nieuwsshow en Met het oog op morgen. Voor elke bezoeker van ‘SLAU ontvangt’ is er tevens een exemplaar van het Utrechtgedicht. Jan van der Haar brengt zijn gedicht van maart: een terechte prelude op de lente.

 

SLAU Ontvangt
Wo 7 Maart, 20:00 uur
Theater Rasa | Kaarten & Info: Klik hier