Agenda

Tentoonstelling – Tjalie Robinson van 25 mei t/m 5 juni

Van 25 mei t/m 5 juni staat Den Haag in het teken van de 53e editie van de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar), het grootste Euraziatische festival ter wereld. Een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten op het Malieveld.

Ter gelegenheid hiervan én de honderdste geboortedag van Tjalie Robinson zal het Letterkundig Museum een kleine tentoonstelling wijden aan deze bijzondere schrijver en initiatiefnemer van het festival. Bezoekers van de Fair kunnen extra voordelig genieten van dit eerbetoon aan Robinson, dat onder meer foto’s, brieven, typoscripten en persoonlijke documenten toont: op vertoon van hun ticket ontvangen ze 50 % korting op de reguliere entreeprijs!

Wilt u in Indische sferen blijven? Bezoek dan ook de twee vaste tentoonstellingen van het museum. In de Nationale Schrijversgalerij hangt het portret dat William Boon van zijn Robinson maakte en kan gedwaald worden langs portretten van onder meer Marion Bloem, Adriaan van Dis, Hella S. Haasse, Yvonne Keuls, Rudy Kousbroek, Helga Ruebsamen en E. du Perron. In Het Pantheon vindt u een kort filmportret van Maria Dermoût, ziet u het manuscript van Louis Couperus’ De stille kracht en kunt u de ontstaansgeschiedenis van Multatuli´s Max Havelaarontdekken.

De tentoonstelling over Tjalie Robinson is te zien van 24 mei t/m 5 juni.