The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore from Moonbot Studios on Vimeo.

Morris Lessmore is een verhaal over mensen die hun leven wijden aan boeken en die liefde terugkrijgen van boeken. Hurricane Katrina, Buster Keaton, The Wizard of Oz en liefde voor boeken, dat waren in gelijke delen de inspiratiebronnen voor de makers van dit filmpje.

Morris Lessmore is een pakkende, geestige allegorie over wat boeken voor je kunnen doen. In dit filmpje wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken (poppetjes, computeranimatie, 2D animatie). Het heeft iets ouderwets en is tegelijkertijd baanbrekend.

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op:

De eerste keer

Mijn jongste stiefzoon is twaalf en speelt Zelda: Twilight Princess op de Wii. Zijn drie jaar oudere broer deed dat jaren eerder al. Continu was ik destijds het stroperige Engels aan het vertalen - voor iemand met een Cambridge-diploma duurt het schakelen tussen twee talen bij mij altijd zo lang dat tegen de tijd dat ik de knop heb gevonden, mensen allang moeten denken dat ik niet helemaal goed ben. Nu speelt de jongste het spel, een van mijn favorieten omdat het zo rijk is aan verhaal, dus voor het eerst. Mijn hulp heeft hij niet nodig. Ik ben een beetje jaloers op hem, hij kan het nog helemaal ontdekken.

Lees meer