Agenda

Verhaal halen ? 50 schrijvers op 50 locaties

Na de succesvolle opening van het boekenseizoen op Manuscripta van begin september waar nationale en internationale auteurs kwamen vertellen over hun werk, kunnen lezers hun favoriete schrijvers binnenkort ook horen voorlezen uit eigen werk. Dat kan op 25 en 26 september 2010 in Den Haag en Scheveningen tijdens het proza- en columnistenfestival Verhaal halen.

Analoog aan het festival Dichter aan huis zullen vijftig proza- en columnschrijvers vier keer per dag in een huiselijke kring voordragen uit eigen werk. De lezingen beginnen op elk heel uur. De eerste lezingen beginnen om 13.00 uur. Wim Brands, Gerbrand Bakker, Carolina Trujillo, Elsbeth Etty, Christiaan Weijts, Jan Brokken en vele anderen staan op het programma.

Deelnemers krijgen een routekaart waarop staat aangegeven waar welke schrijver op welk moment zal spreken. Elke lezing duurt ongeveer 25 minuten, daarna is er de gelegenheid om met de schrijver van gedachten te wisselen. Eén bijeenkomst duurt in totaal 45 minuten waarna de deelnemers weer op pad kunnen naar een volgende lezing.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een bundel met de bijdragen van de optredende auteurs.

Kijk voor meer informatie en een totaal overzicht van alle de deelnemende schrijvers op de website van de organisatie Dichter aan huis.

Kaarten kunnen online gekocht worden  en via boekhandel Paagman en Boekhandel Scheveningen. Dagkaarten kosten € 25,-, weekendkaarten € 45,- (CJP- en Haagse uitpas bieden korting).