Agenda

Verse Waar – driedaags literatuurfestival in Breda

De Zweedse schrijfster  Majgull Axelsson is te gast op Verse Waar, het festival van internationale literatuur dat van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 april in het Bredase Chassé Theater plaatsvindt. Majgull Axelsson brak internationaal door met haar roman Aprilheks. Speciaal voor het festival is haar nieuwste toneeltekst Heiligenlegendes vertaald. Zij is o.m. te gast in het openingsprogramma waar een hommage wordt gebracht aan Nobelprijswinnares Wislawa Szymborska. Diverse dichters, muzikanten en acteurs zijn aanwezig om eer te bewijzen aan deze grote Poolse dichteres.

Festival Verse Waar is met deze editie uitgegroeid tot een breed opgezet internationaal literatuurfestival waar behalve drama nu ook poëzie en proza te zien en te beluisteren is.

Op het programma staan nieuwe Europese toneelstukken, geënsceneerde lezingen, literaire salons en signeersessies met o.a. auteurs van Uitgeverij de Geus, dat samen met het Chassé Theater het festival organiseert. Aanwezig zullen o.a. zijn: zangeres Fabiana Dammers, Theo d’Or winnares Ria Eimers, schrijfster Annelies Verbeke en theatergezelschappen als Het Zuidelijk Toneel en Het Syndicaat.

Voor meer informatie en een compleet programma: ga naar Verse Waar