Agenda

Week van het schrijven 2010: Van Au tot Zzz

Van 4 tot 12 september 2010 organiseren Schrijven Magazine en Schrijven Online voor de vierde keer op rij de Week van het schrijven. Een week lang laten schrijfscholen, -docenten, -coaches en -instellingen in Nederland en Vlaanderen zien wat er allemaal op het gebied van creatief schrijven gebeurt: van cursussen tot schrijfwedstrijden, van coaching tot schrijfgroepen.

Het thema van de Week van het schrijven is deze keer:  Van Au tot Zzz ? een leven lang schrijven. Schrijven is immers niet alleen voor jonge Titaantjes, maar voor alle leeftijdscategorieën. Toch moet je er vroeg mee beginnen, want dan is je verbeeldingskracht op zijn hoogst en is je oorspronkelijkheid het grootst. Vroeg beginnen en lang doorgaan: zo schrijf je een leven lang.

Tegelijkertijd is Van Au tot Zz ook een ode aan de taal. Met onze 26 letters (en een handjevol leestekens) weten we elk jaar weer miljoenen verhalen, gedichten, essays, weblogs, kinderboeken, toneelstukken, scenario’s en thrillers te schrijven. Schrijven is de taal tot leven wekken.

Ga voor meer informatie naar de website van Schrijven online.