Agenda

Wintertuinfestival 2014 – Literatuur ontmoet muziek

Agenda

Van 27 tot en met 30 november vindt het Wintertuinfestival plaats op diverse locaties in Nijmegen.

‘Poëzie moet bezongen worden! Zoals muziek een meeslepend verhaal kan vertellen, moet tekst kunnen swingen. Literatuur heeft ritme nodig en muzikaliteit’, aldus de organisatie van het Wintertuinfestival.

Zoals de gewoonte wil begint de eerste dag van het festival op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op verschillende locaties van de Universiteit zullen colleges en masterclasses gegeven worden en is er kunst en muziek. Spinvis muzikant Erik de Jong geeft een college over de zeggingskracht van muziek. Romanschrijver en journalist (Volkskrant Magazine, Nieuwe Revu) Henk van Straten zal een masterclass geven over non-fictie. Hanneke Hendrix behandelt in haar masterclass fictie. Kijk hier voor meer informatie over deze masterclasses en hoe je je daar voor in kunt schrijven.

Vrijdag presenteert wintertuin de chapbooks van vier schrijvers uit het agent-
schap. Daarnaast is er muziek van Plastic Evolution, Marc van der Holst en dj’s Consultants of Swing.
Zaterdag spreken muzikanten en schrijvers over hun liefde voor het andere kamp, de muziek en werken daarin samen. Met o.m. Arthur Japin, Ilja Leonard Pfeijffer, Douwe Bob, Bert Wagendorp en Magnus.
Zondag  presenteert Wintertuin haar eigen autoloze zondag:(vijfenzeventig jaar na de allereerste autoloze zondag (in 1939)) in de vorm van een nieuwe, frisse talkshow waarin schrijvers het achterste van hun tong laten zien. Moderators zijn Hanneke Hendrix en schrijver en voormalig stadsdichter van Nijmegen Jaap Scholten.

Verdere optredens tijdens het Winterfestival zullen verzorgd worden door onder meer: P.F. Thómese, Niña Weijers, Stefan van Dierendonck en Wout Waanders.

Kijk op Wintertuinfestival voor alle informatie.