Agenda

Zeventiende editie Lezersfeest in Rotterdam

Agenda

Met het thema Schrijvers die je nu leest, ontmoet je op het Lezersfeest! is de organisatie van het Lezersfeest er weer in geslaagd een aantrekkelijk stel schrijvers aan het publiek te kunnen presenteren. Een festival dat de hele Centrale Bibliotheek van Rotterdam beslaat met op iedere verdieping een feest voor lezers. Op het boekensalonpodium interviewt Abdelkader Benali de auteur Arthur Japin over zijn onlangs uitgekomen roman De man van je leven evenals Bart Chabot die dit najaar met zijn romandebuut Trigger Happy komt.

Het podium op de derde verdieping is gewijd aan De vrouw als mens, een talkshow over vrouwen in het algemeen en de vrouw als schrijver in het bijzonder. Sunny Bergman vertelt over haar boek Sletvrees. In het Bibliotheektheater zijn verschillende cross-overs te zien zoals tussen literatuur en wielrennen bij De muur on tour met o.m. Bert Wagendorp van zomerhit Ventoux! en tussen muziek en literatuur bij Baltische zielen van Jan Brokken.
Wie verrast wil worden gaat naar Luiletterland, de Vloeibare woordenwinkel en de Opfrisdames.

Ook kom je er iets te weten over de rode draad die Philip Huff ziet in zijn verhalenbundel, is er een voordracht van Margriet de Moor uit Melodie d’Amour en laat Kees van Kooten een onverwachte jazzy kant van zichzelf zien in een optreden met het Artvark Saxophone Quartet. Saskia Noort (De verbouwing) en Els Kloek, (van 1001 vrouwen) zijn eveneens aanwezig.

Het Lezersfeest is een feest waarbij de lezer de mens achter de schrijver kan ontdekken  tijdens interviews, voordrachten en tijdens signeersessies. Het feest wordt afgesloten met het legendarische Dansfeest alwaar van Kooten dus zijn jazzy kant zal laten zien.

Zaterdag 9 november 20.00 – 02.00 uur
Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam
Entree: €19,50, student, CJP, bibliotheekleden: €17,50, Rotterdampas € 12,50.
Op de avond zelf aan de deur: € 24,50.
Voor meer informatie kijk op www.lezersfeest.nl.