Agenda

Zo wordt u gelukkig – 20 augustus in Concertgebouw De Vereniging Nijmegen

Kees van Kooten aan het woord in een unieke voorstelling in samenwerking met harpist Remy van Kesteren en sopraan Claron McFadden.

Young artist in residence van NJO Muziekzomer Remy van Kesteren en sopraan Claron McFadden bundelen hun krachten met Kees van Kooten. Zo wordt u gelukkig is een voorstelling naar aanleiding van het boek dat Van Kooten schreef over de Amerikaanse dichter Billy Collins. Van Kooten liet het Nederlandse publiek met zijn boek vorig jaar kennismaken met de magische poëzie van de Amerikaan Billy Collins. Hij vertaalde niet alleen, maar vertelt ook op aanstekelijke wijze over het vertaalproces. Tijdens de NJO Muziekzomer gaan we verder.

De gedichten van Collins en Van Kooten worden nu door jonge componisten op muziek gezet en zullen worden uitgevoerd door young artist in residence Remy van Kesteren en stersopraan Claron McFadden. Ook wordt tijdens de voorstelling aandacht geschonken aan het componeerproces, waarbij Kees van Kooten niet lijfelijk maar wel op het witte doek aanwezig zal zijn. Een veelzijdige avond, met muziek, poëzie en film. Zo wordt u gelukkig!

Het NJO organiseert al vijftig jaar orkest- en ensembleprojecten voor jonge, getalenteerde musici. Muziekstudenten krijgen de kans te werken in een professionele omgeving onder leiding van hooggekwalificeerde docenten en dirigenten.

Deze voorstelling kan gecombineerd worden met Forgotten Horizon.
Klik hier voor het dubbelprogramma

Dit concert is onderdeel van het Nijmeegs Muziekzomerweekend.

 

Remy van Kesteren – harp
Claron McFadden – sopraan/coach
Kees van Kooten – tekst/coach
Martin Fondse, Graham Flett en Christiaan Richter – composities
zaterdag 20 augustus 2011 – 21:30 uur
> Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
Zo wordt u gelukkig